Hondenbegeleiding Mazzel

Anti tekenbanden

Kijk voor de actuele voorraad op de Facebook pagina Mazzelhonden.

De natuurlijke anti-teken (en -vlooien) band zonder chemicaliën:

Uitleg:

Onderzoek heeft aangetoond dat bij het bestrijden van teken en andere parasieten het erg belangrijk is dat uw huisdier een goede weerstand heeft. Honden en katten met een goede weerstand hebben over het algemeen minder last van teken en andere parasieten. In de EM-X keramiek kralen zijn Micro-organismen meegebakken en er is gebleken dat die erg effectief zijn in het afweren van deze parasieten. Deze micro-organismen helpen mee de natuurlijke vochtbalans te ondersteunen, de weerstand te verhogen en het keramiek heeft door die micro-organismen een bepaalde resonantie gekregen. De EM-X kralen zenden tevens hele lage infraroodtrillingen uit. Deze zijn niet merkbaar voor mensen en dieren, maar teken en vlooien blijken er absoluut niet van te houden. Hierdoor zullen ze zich minder snel of niet meer vastbijten in het dier. Uit verder onderzoek is gebleken dat sommige honden en katten evenwichtiger en rustiger worden door het dragen van de keramiek kralen. Ook zijn er eigenaren die opmerken dat de vacht van hun dier meer glanst en zachter wordt. EM-X keramiek wordt gebruikt om de natuurlijke weerstand van aarde, planten, water, mensen & dieren te verhogen door de micro-organismen en de lage infraroodstraling die in de kralen zitten. Natuurlijk blijft het verstandig uw hond(-en) wel te checken na iedere wandeling. Zoals ook met chemische producten het geval is werkt zo’n band niet voor ieder huisdier even goed en is het niet gegarandeerd dat de teken en vlooien wegblijven. De kralen zijn van keramiek, wild spelen of het laten vallen van de band kan ervoor zorgen dat ze stuk gaan. Bij normaal gebruik kunnen ze een aantal jaren mee.

  • 100% originele EM-X keramiek kralen.
  • Geen bijwerkingen en volledig natuurlijk.
  • De kralen hebben een jarenlange werking.
  • Geschikt voor puppy's, zogende teefjes en honden met allergieën of gevoeligheden.
  • Beschadigt de vacht niet bij langharige honden.
  • Uw hond kan gewoon zwemmen met de band om.
  • Na 2 weken constant dragen is het effect van de band volledig merkbaar, daarna nog wel steeds zoveel mogelijk omhouden, het liefst 24 uur per dag. Zo is de werking het meest optimaal.
  • Vergeet niet de tekenband elke 2 weken schoon te maken. Reinigen onder de kraan met lauw water, de kralen goed afnemen en vervolgens de band laten drogen in de buitenlucht. Dit is noodzakelijk voor een optimale werking. Af en toe schoonmaken in een sopje met afwasmiddel is ook aan te raden.
  • De band is niet geschikt om een lijn aan vast te maken, gebruik daarvoor een gewone halsband.
  • Halsbanden van paracord en biothane zijn bij mij ook leverbaar in vele varianten. Dat geldt ook voor hondenlijnen van PPM, Rubber webbing of biothane. Vraag naar de mogelijkheden.

Meetinstructie:  

Meet de strakke nekomvang, tel dan vervolgens bij een kleine hond 2 cm op en bij een grote hond 3 cm. Dit is dan de juiste maat voor de band. Geef deze maat door als nekomvang.

Prijzen: (eventuele verzendkosten zijn € 4.50)   Er zijn regelmatig aanbiedingen met kant en klare banden!               

Bandje voor hele kleine hondjes                                              €    9.00

Lengte tot en met 40 cm                                                          €  10.00

Lengte tot en met 50 cm                                                          €  11.50

Lengte tot en met 60 cm                                                          €  13.00

Lengte tot en met 70 cm                                                          €  14.50

Per band is een combinatie van maximaal 3 kleuren mogelijk, het basiskoord en de 2 geknoopte koorden. De dikte van het paracord is voor de banden voor grote honden 4 mm. Voor de bandjes voor kleine hondjes is het basiskoord 4 mm en het koord voor het geknoopte gedeelte 2 mm.