Hondenbegeleiding Mazzel

Groepslessen

Op dit moment is er nog plek in de puppycursus op vrijdagmiddag 15.15 uur (is gestart op 23 september) Alle overige groepslessen zijn vol. Bij voldoende aanmeldingen starten we eind oktober op vrijdagmiddag 14.00 uur een nieuwe puppygroep.

Ook merken we dat er veel vraag is naar gezamelijke, sociale wandelingen. Meer informatie hierover vind je onderaan deze pagina. Deze starten eind september, begin oktober. Ook hiervoor inschrijven is aan te raden.

Voor de groepslessen en de (meeste) privélessen werkt Mazzelhonden samen met Hondentrainster Chantal. Een weloverwogen keuze waarbij beide bedrijven, met dezelfde werkwijze, 1 front vormen. Dit houdt bij de groepslessen in dat er in kleine groepen van maximaal 6 cursisten en 2 instructeurs getraind wordt. Dus veel ruimte voor individuele aandacht, kwalitatief goede lessen en jij en je hond leren in een relatief korte periode veel aan of bij. Wij vinden het belangrijk om met de juiste papieren voor de groep te staan en volgen dan ook regelmatig nieuwe opleidingen, workshops en bijscholingen. Voor elke groep hebben we een groepsapp waarin vragen gesteld kunnen worden, regelmatig interessante filmpjes gedeeld worden en het huiswerk wordt hierin vermeld. De groepslessen zijn leuk en leerzaam, maar we verwachten wel volledige inzet van onze cursisten. Met andere woorden, we kunnen best streng zijn. Heb je met je hond ergens anders al cursussen gevolgd? Dan plannen we eerst een privéles in om te zien wat jullie allemaal al hebben geleerd. Zo kunnen we het beste zien in welke cursus jullie kunnen instromen en vaak al wat oefeningen meegeven om thuis mee aan de slag te gaan. Eventueel met behulp van filmpjes. Hou er rekening mee dat deze intake zo'n 30 tot 45 minuten duurt.

 

Bij Mazzelhonden en Hondentrainster Chantal zijn de volgende groepslessen te volgen:

*Pup ( 8 lessen voor 100 euro)

Met onder andere: wandelen zonder trekken, zit, af, volg, aan de voet en hier.

*Puber (8 lessen voor 100 euro)

Met onder andere: omgang hond-hond, zit en blijf op afstand en voedsel weigeren.

*Basis 1 (8 lessen voor 100 euro)

Met onder andere: plaats sturen, terrasoefening, insluitoefening en los volgen.

*Basis 2 (8 lessen voor 100 euro)

Met onder andere: zit, af en sta op afstand, vooruit sturen en af uit zicht.

*Fun- en spel (6 lessen voor 105 euro)

Met onder andere: behendigheid, speuren, fun in het bos en hersenwerk.

 

De reguliere lessen duren 1 uur met een tussentijdse koffiepauze. De funlessen duren 1 a 1.5 uur.

 

Op dit moment wordt er groepsles gegeven op de volgende dagen:        Woensdagavond, donderdagmiddag, donderdagavond, vrijdagochtend en vrijdagmiddag. Het is verstandig om je op tijd in te schrijven, want de lessen zijn altijd erg snel vol. De funcursus is een instroomcursus, dat houdt in dat je over het algemeen redelijk snel kunt aanschuiven. Hieronder vind je wat uitgebreidere informatie over het lesprogramma.

 

Puppycusus

Lekker met je pup (tot 6 maanden) naar school? (maximaal 6 honden per les) Wat gaan we doen? Vooral lekker socialiseren, aan de slag met wandelen zonder trekken, het aanleren van zit, af, hier en volg en nog veel meer speelse activiteiten waaronder balans en coördinatie. Leuk, maar ook erg belangrijk voor de lichaamsbeheersing van je pup. 8 lessen voor 80 euro met na afloop een diploma. Elk ras is welkom. Ouder dan 6 maanden is bespreekbaar. De training is in Schildwolde, het terrein is omheind en betegeld en bij mooi weer kunnen we op het gras trainen. 

Pubercursus

Heb je een hond die al wel de basiscommando's kent zoals zit, af en hier, maar wil je graag wat meer leren en lekker trainen met je hond? Daar is de pubercursus uitermate geschikt voor. (maximaal 6 honden per les) Wat gaan we doen? Verder met het verfijnen van de basiscommando's, het blijven in zit en af, omgang hond - hond, een terrasoefening en nog veel meer speelse activiteiten waaronder het lopen van diverse parcoursen. 8 lessen voor 80 euro met op de laatste lesdag een (proef)examen plus diploma. Elk ras is welkom. In principe is de cursus bestemd voor honden tot een jaar, meedoen met wat oudere honden is bespreekbaar. De training is in Schildwolde. Het terrein is omheind en betegeld en bij mooi weer kunnen we op het gras trainen. Er komt 1 plek vrij op 29 september.

Basis 1 cursus

Heb je een hond die al redelijk de basiscommando's kent zoals volg, zit, af, blijf en hier, maar wil je graag wat meer leren en lekker trainen met je hond? Wij, hebben op de vrijdagmiddag om 14.00 uur nog plek in de Basis 1 cursus. (maximaal 6 honden per les) Wat gaan we doen? Verder met het verfijnen van de basiscommando's, het blijven in zit en af, omgang hond - hond, plaats sturen en nog veel meer speelse activiteiten waaronder het lopen van diverse parcoursen en balans en coördinatie.

Basis 2 under construction

Fun- en spelcursus

Deze instroomcursus van 6 lessen is een mix van behendigheid, neuswerk, balans en coördinatie, hersenwerk, trucjes en meer! Zo kan je kennismaken met verschillende activiteiten om samen met je hond bezig te zijn. Het is niet alleen leuk, maar ook heel goed om de band met je hond te versterken, je hond lichaamsbeheersing aan te leren en hem of haar mentale uitdaging en zelfvertrouwen te geven. Ideaal voor een hond met veel energie, maar ook uitermate geschikt voor de wat oudere of onzekere hond. Het is lekker afwisselend en spelenderwijs leren jullie om samen een team te zijn. De cursus wordt gegeven op de donderdagavond om 20 uur (alleen in de zomermaanden) en de vrijdagochtend om 10.30 uur en is bedoeld voor honden vanaf 8 maanden tot senior, elk ras is welkom. We verwachten wel dat je hond sociaal is naar andere honden en mensen, de basiscommando’s kent (het liefst ook los kan lopen) en aandacht heeft voor de baas. De training is in Schildwolde en omgeving. Soms spreken we af in het bos of op het strand, soms trainen we op de hondenschool. Het terrein daar is omheind en betegeld en bij mooi weer kunnen we op het gras trainen. Het zijn 6 opeenvolgende lessen van 1 à 1,5 uur voor 105 euro en er zijn maximaal 6 deelnemers per keer. Wil je weten wanneer je in kunt stromen? Neem dan maar even contact op.

Sociale wandelingen

Wil je graag dat je hond los kan lopen, maar vind je het nog spannend om te proberen? Vind je het interessant om meer te leren over het gedrag en de lichaamstaal van honden? Heb je een hond die overenthousiast is naar andere honden en mensen, of die juist heel onderdanig is? Of heb je een hond die uitvalt naar andere honden uit angst of agressie? Wij bieden hiervoor de sociale wandelingen aan. Gedurende de wandeling leert je hond hoe hij kan communiceren met andere honden zonder opwinding, agressie of angst. Wat gaan we doen? In kleine groepen (maximaal 6 honden) in een natuurlijke omgeving gezamenlijk oplopen met allerlei oefeningen onderweg. Natuurlijk, zo nodig, met voldoende afstand tot elkaar (veiligheid heeft voor ons de hoogste prioriteit). Zo hebben de honden tijd om elkaar te leren kennen, te communiceren en te oefenen. In sommige groepen blijven de honden aangelijnd, in andere gaan we echt focussen op het los leren lopen en weer bij je komen. Uiteraard selecteren we een groepje honden waar jij en je hond goed in passen en waar echt de ruimte is voor individuele aandacht. Wandelen met je hond in een groep is ideaal voor je hond om te socialiseren met andere honden en mensen, energie kwijt te raken, vriendschappen te sluiten en zelfvertrouwen op te bouwen. En ook als baas ga je dingen leren zoals je het vergroten van je kennis over honden en hun gedrag, lichaamstaal van je hond herkennen en hoe te reageren bij bepaalde situaties. Bij honden die echt probleemgedrag vertonen plannen we eerst een privéles in om de oorzaak van het probleem te achterhalen en om een goed beeld van de hond en baas te krijgen. Eventueel met inzet van onze eigen, stabiele honden. Meer informatie of je alvast inschrijven? Stuur maar even een berichtje.